Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Advent v Drážďanech

V pátek 8.12. vyrazila třída 9.B v doprovodu svých učitelek na výlet do Drážďan.  
Cesta vlakem byla velmi příjemná a uběhla rychle. Vystoupili jsme na zastávce Dresden-Neustadt, odkud jsme se vydali směrem do centra města. Obdivovali jsme společně krásy Semperoper Dresden (operní dům), barokní architekturu Zwinger pavilonů, které jsou již delší dobu v rekonstrukci. Měli jsme možnost navštívit i historické řemeslné trhy cestou k další významné pozdně gotické památce Freuenkirche (kostel „Naší paní“ – Panny Marie).
Po romantické procházce po památkách a trochu opakování z historie a architektury nás čekala třešnička na dortu a tou byly již leta vyhlášené Vánoční trhy. Ty zpravidla zasahují do více částí města, ale tím hlavním centrem je Striezelmarkt, který se koná pravidelně na náměstí Altmarkt v centru města. Dále najdete trhy i na Prager Strasse, na náměstí Neumarkt před kostelem Frauenkirche, nebo na hlavní ulici drážďanského Nového města Neustädter Markt.  
Měli jsme možnost ochutnat místní speciality, obdivovat řemeslný kumšt, vyzkoušet si v praxi německý jazyk, nakoupit vánoční dárky a pořídit množství krásných fotografií, ze kterých na nás ještě dlouho bude dýchat vánoční atmosféra, kterou jsme vstřebávali poctivě a plnými doušky.
Wir wünschen allen eine wunderschöne Adventszeit!
(A.Wollrabová, D. Marková)