Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

Turistický kurz 2007

TURISTICKÝ KURZ – 4. a 5.A
Od 18.6. do 21.6. 07 se konal sportovní kurz na Nebákově. Jeho účastníky byli: Lukáš Janů, Andy Zecheria, Jakub Barac, Tomáš Horňák, Michael Kvítek, Tomáš Bulíř, Dominik Hořák, Ondřej Bláha, Jan Konečný, Jan Janků, Jan Železný, Jaroslav Šámal a Petr Kos.
Jan Konečný

Sraz jsme měli v pondělí v 10:00 na vlakovém nádraží. V 10:30 nám jel vlak do Turnova, tam jsme přesedali na jiný vlak, který jel do Libuně, kde jsme znuvu přesedli na vlak do Mladějova. V Mladějově jsme si došli na oběd a pak jsme asi dvě hodiny hráli na místním hřišti fotbal. Pak jsme šli asi 4 kilometry pěšky do Nebákova. Ubytovali jsme se a šli jsme na večeři.
Jakub Barac

Bydleli jsme v chatičkách ze dřeva, ve kterých byly 4 postele. Chatky stály jedna vedle druhé do U okolo písčitého volejbalového hřiště. V chatičce číslo 15 bydleli Zizu, Janek a já.  Pěkně nám tam vrzaly postele, ale elektřina fungovala. V chatičce číslo 14 bydleli Bláža, Hornis, Bulda a Hořic. V chatičce číslo 13 bydleli Kosák, Železo a Šámalka. V chatičce číslo 12 bydleli Luky, Kvíťas a Bobo a ve 12tce byly paní učitelky Masnicová a Rašková.
Ve středu  musel Hořic odjet domů, protože ho trápila alergie a špatně se mu dýchalo.
Andy Zecheria

Zábavy v kempu bylo spousty. Každý si mohl sám vybrat, co chtěl dělat. Kosák, Šámalka a Železo nejvíc hráli bedbinton, Bláža, Bulda, Hornis a já jsme si nejradši házeli létajícím talířem. Pak jsme ještě hodně hráli ragby, přehazovanou a plážový fotbal. Mohli jsme si hrát před snídaní i večer po výletech. Byly tam s námi dvě další školy – Broumovská a Hrádek a lyžaři z Harrachova. Buldovi se tam líbila jedna holka, takže skoro vůbec neměl čas na házení talířem.
Dominik Hořák

V úterý ráno jsme vstali, chvíli jsme si hráli, šli na snídani a pak jsme se připravovali na dlouhý výlet na hrad Kost. Cesta tam byla dlouhá, asi 9,5 km. Před Kostí jsme se koupali, samozřejmě kdo chtěl. Pak jsme dorazili na hrad a dostali jsme hodinu volno. Byly tam stánky s různými věcmi a hračkami. Pak jsme šli asi 4 km pěšky do Libošovic. Tam jsme si dali oběd a šli na vlak. Dojeli jsme do Mladějova, znovu jsme si zahráli fotbal a šli do kempu. Přišli jsme všichni hodně utahaný. Byl to hezký výlet.
Ondra Bláha

Ve středu jsme ráno vstali a šli hrát hry. Protože paní učitelky ještě spaly, mohli jsme dělat, co jsme chtěli. Potom když se vzbudily jsme šli na snídani. Pořádně jsme se najedli a vyrazili jsme na Hrubou Skálu. Cestou jsme se na Věžáku vykoupali. Bylo to dobrý, ale mělo to jednu chybu, bylo tam hodně hovad. Pak jsme pokračovali v cestě. Když jsme přišli na Hrubou Skálu, nakoupili jsme si suvenýry a najedli jsme se. Cestou nazpátek jsme si natrhali spoustu rybízu. Když jsme přišli do kempu, byli jsme všichni unavení. Ale stálo to za to.
Tomáš Horňák

Ve čtvrtek ráno jsme se vzbudili, šli jsme na snídani, zabalili si věci a šli jsme běhat orientační běh. Nejdříve jsme si všichni celou trať prošli a podívali se, kde jsou schovaný kontroly. Pak jsme závodili a paní učitelky nám měřily čas. Cestou byli tři kontroly a 3 úkoly, které jsme museli splnit.  Nejlepší byl Luky, pak Zizu, třetí byl Bláža, čtvrtý já a pátý Kvíťas. Za umístění jsme jako ceny dostali nanuky.
Tomáš Bulíř
(Lukáš Janů)

Odjezd z Nebákova byl ve čtvrtek v 12:30. Přijel pro nás autobus a v 13:30 jsme dojeli před školu. A tak skončil náš sportovní kurz.
Jan Konečný