Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Martinský průvod (Novotná)

Bez světýlek za Martinem.
Počasí spíše připomínalo vítání jara, ale smrákalo se a to v nás probouzelo naději, že až půjdeme průvodem zpět k naší škole, budou naše rozsvícené lampičky krásně zářit do tmy. Letošním cílem našeho průvodu byl stejně jako při prvním ročníku, kostel sv. Kříže v Liberci.
Průvod to byl opravdu početný. Děti s rodiči, ti nejmladší jeli v průvodu na kočárku a někdo vzal na podvečerní procházku i babičku nebo dědečka.
V kostele sv. Kříže nám paní učitelka Olga, místo pana faráře, vyprávěla legendu o sv. Martinovi a jeho životě. V záři všech světel a osvíceného celého kostela se rozžehla i naše martinská svíčka. Od ní jsme si všichni zapálili svíčky v našich vyrobených lampiónkách.
Škoda jen, že se nedá poručit ani větru, ani dešti a tak jsme neustále zapalovali zhášející svíčky v lampiónech. Přesto to nikomu radost nepokazilo.
A nakonec nás přeci jenom sv. Martin obdaroval. Perníkovým koněm a výbornými koláči.
Těšme se na další společné setkání!
My se těšíme určitě. Vychovatelky školní družiny.