Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

Lyžařský kurz 2020

V pondělí 2.3. v 8.00 hod. vyrazila skupina skoro 50 dětí na lyžařský kurz. Vymodlený sníh nakonec napadl. Po ubytování v chatě/penzionu Ludmila ( https://hotel-ludmila-bedrichov.hotel.cz/?gclid=CjwKCAiAzJLzBRAZEiwAmZb0ajI4uHwwtwyEIon6l3qy5oGGK65747NbqxaRXlspRhrhhnOnjJpJ-xoC0_gQAvD_BwE ),  jsme vyrazili na sjezdovku Malinovka ( https://ceske-sjezdovky.cz/stredisko/75_bedrichov.html ). Počasí bylo teplé a slunečné. Sníh mokrý. První vybalení lyží - jednoho žáka - přineslo jedno rozpadlé vázání. :-( Žáci se rozdělili do družstev podle svých schopností. Pak následoval oběd (svíčková) a chvilka klidu. Odpoledne jsme znovu vyrazili trénovat od 14.00 do 16.00 hodin na sjezdovku. Po návratu do chaty následovala opět chvíle odpočinku a večeře (zapečené těstoviny). A přednáška pana učitele Vávry ("Běžky + jejich mazání"). Plus večerní program, který připravili učitelé. Ve 22.00 hod. večerka.


V úterý jsme začali brzy - v 6.30 hod.budíčkem. V 7.00 hod.snídaně a 7.45 hod. odchod na skibus. Odjíždíme na Tanvaldský Špičák ( https://www.skijizerky.cz/cz/zima/skiarena/skiareal-tanvaldsky-spicak ). Je pod mrakem a prší. Počasí nám nepřeje. Ale všichni sjezdaři jsou stateční. Nikdo si nestěžuje, lyžujeme. Kolem oběda se schováváme před deštěm v restauraci na vrcholu Špičáku. Odpočíváme a baštíme dobroty. Pak ještě chvilka lyžování. Dnešek je "uplakaný" - odjíždíme skibusem domů dřív. :-) Děti unavené a promoklé. Sušíme se. Ohříváme. Všichni zaslouží velikou pochvalu!!! Zvláště pak třetí družstvo začátečníků. V 18.00 hod. večeře a přednáška paní učitelky Gajdošové ("Bezpečný pohyb na sjezdovce"). Večerní program zajišťují žáci.


Středa byla kouzelná. Od rána slunečno a nádherně!!! Trávíme celý den na Tanvaldském Špičáku. V 7.45 odchod na skibus a návrat v 17.00 hod. zpět do chaty. Na sjezdovce děláme odpočinkové chvilky u stolečků na prosluněném plácku před chatou na vrcholu. Po večeři nás pak čekala přednáška paní učitelky Plačkové  ("Lyžařské disciplíny + osobnosti spojené s lyžařským sportem." ). A milá návštěva paní učitelky Pěničkové, která nám napekla celý plech vynikající buchty!!!! Večerní program v režii dětí. :-) 22.00 hodin večerka.


Čtvrtek opět budíček v 6.30. hod. a v 7.00 hod. snídaně. 7.45 hod. odjezd. Dnes nás je málo (20). Velká část se přidala k běžkařské skupině, kde si je převzali páni učitelé Vávra a Šulcová. Je pod mrakem. Neprší. Jsme unavení, ale jezdíme jako draci. :-)  Dnes v maskách. Všichni vykazují obrovské zlepšení!!!!! :-) Návrat skibusem zpět je poněkud adrenalinový. Už vím, jak se cítí sardinky v konzervě! :-D Večeře: hranolky a kuřecí nudličky. :-) Přednášku má paní učitelka Šulcová ("Historie lyžování"). Moc chválíme ty žáky, kteří pomohli s technikou při promítání.. A po večerním programu do postýlek.


V pátek vstáváme až v 7.30 hod. Snídaně je v 8.00 hodin. Pak balení, hodnocení kurzu, předávání diplomů a odměn. V 11.00 hodin příjezd před školu. Díky Bohu jsme vše zvládli bez úrazu.


Běžkaři:
Skupina běžkařů absolvovala každý den dvoufázové jízdy ze stadionu v Bedřichově.
Začali jsme nácvikem techniky na stadionu (někteří stáli na běžkách poprvé) a postupně si přidávali trasy a kilometry.
Všichni byli do běžek velmi zapálení a i přes některé pády si jízdu ve stopě užívali.
Poznali jsme místa jako U Buku, na Nové Louce, Gregorův kříž, Blatnický rybník, nebo Hřebínek.

Pondělí a úterý trávila paní učitelka Šulcová se svojí druhou skupinou na sjezdovkách. Ve středu pak převzala část běžkařů od pana učitele Vávry, který je perfektně     připravil. Zvláště obdivuhodné je, jak za dva dny ovládli běžky i ti, kteří stáli na lyžích poprvé. A tak ve středu a čtvrtek zvládli všichni běžkaři začátečníci ve skupině paní učitelky Šulcové trasu z bedřichovského stadionu na Novou louku (či Gregorův kříž) a zpět. A to zaslouží pochvalu.

VELIKÁ POCHVALA VŠEM!!! 
Za snahu, neuvěřitelné pokroky a za spolehlivost. Až na výjimky děti fungovaly na jedničku!!!!