Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Velikonoční prázdniny a informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

Dětský den 2007

DĚTSKÝ DEN 2007 - příspěvek žáků 5.A a 9.A
Dětský den začal hned ráno první hodinu. Ve třídě jsme si řekli, co nás všechno čeká a jak tento den bude probíhat. Pak jsme se připravili na požární cvičení. Při poplachu jsme vyběhli ven před školu, kde nás pan ředitel pochválil a popřál nám, abychom si Dětský den užili. Potom jsme šli na hřiště na přehlídku barevných tříd. Byli jsme třetí. Mrzelo nás to, protože jsme si trička samy společně vyráběli o výtvarce. První a druzí skončili bílá a červená smršť – 7.A a 9.A.  Za chvíli na to jsme se přesunuli na hřiště, kde jsme soutěžili o sladkosti a pití a pak už jsme celý den hráli v tělocvičně florbal. To bylo super.
5.A - David Šimon

Dne 1.6.2007 žáci z každé třídy museli mít na sobě oblečení a doplňky určité barvy, která byla předem daná.
Nejprve všechno začalo požárním poplachem. Po zvuku sirény celá škola vyběhla před školu. Tam nám pan ředitel řekl pár slov a my se šli sladit do jedné barvy. V různých barvách – červená, bílá, zelená, žlutá, modrá, černá – jsme se sešli na hřišti. Po krátkém proslovu začala promenáda barev před porotou. Jak jinak – vyhrála 9.A s červenou barvou. Na druhém místě 7.A s bílou barvou a o třetí místo se podělila 1.A , 3.A a 5.A. Po vyhodnocení jsme se přesunuli na malé hřiště, kde jsme měli připravené soutěže pro 1. stupeň. Soutěžit mohli v různých soutěžích – kuželky, skákání v pytlích, chůze na chůdách, střílení do bedny, věšení prádla, navlékání korálků… Za každou soutěž získávali body, které pak proměňovali za hodnotné ceny – sušenky, přívěsky, pexesa…
My jsme byli unaveni víc než žáci 1. stupně, ale pohled na rozzářené oči dětí nám to vynahradil.

9.A - Eichlerová, Hauerová