Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Den pobytu v přírodě 5.9.2008

DEN POBYTU V PŘÍRODĚ
V pátek 05.09.2008 si žáci 3.B v rámci Dne v přírodě vyšli procházkou do Machnína. Poznali okrajové části města Liberce, velké golfové hřiště a spoustu domácích zvířat, která zase tak často nevidí: telátko, husy, koně, kozy. Sladkou tečku pro děti připravila paní Eliška, která otevřela dětem cukrárnu už dopoledne. Nebyl nikdo, kdo by odolal. Jen se podívejte na fotografie.

Den pobytu v přírodě tř. 7.A (i 8.A)  – tentokrát trochu jinak
Žádný les, žádný výlet, žádný fotbal, žádné volno. A moje dospělácká otázka: Bude se to mým sedmákům líbit? Můj návrh přijali, a tak zažili trochu netradiční Den v přírodě. Nakonec se k nám přidali i žáci 8.A. Nejprve jsme navštívili Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Dva profesiál.hasiči nám velmi ochotně ukázali areál „hasičárny“ a předvedli nejmodernější hasící techniku (auta, přístroje a další zařízení). Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o nelehké práci hasičů, svezli se tzv.pásovcem, a dokonce se podívali do centrálního řídícího střediska, kam se jen tak nedostanete.
Dvě hodiny utekly jako voda a my se přesunuli do areálu liber.přehrady – konkrétně do loděnice. Rozdělili jsme se na dvě party – jedna hrála různé hry a druhou čekalo něco nového – základy výcviku na kajaku. Nasednout do lodí všichni zvládli, ale po prvním pokynu instruktora – dojeďte ke hrázi a tam na mě počkejte – začalo na vodě veselo. Někdo se točil dokola, někdo to šněroval jako opilý, ale někteří byli borci hned od začátku J. Nakonec jsem ale na vratkých kajacích obdivovala všechny! Díky zkušeným radám instruktora Ondřeje Nikla to zvládli  skvěle, někteří i s „poloeskymákem“ (ať už dobrovolně, či nedobrovolně).
Musím své sedmáky (ale i osmáky paní uč.Honcové) pochválit. Přesvědčili mě (stejně jako na „cyklisťáku), že nejsou žádná „béčka“. Byl to jeden z nejhezčích pobytů v přírodě. Fotky z tohoto dne si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Zapsala Yvetta Šulcová, třídní 7.A