Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Den dětí 2009

OSLAVA DNE DĚTÍ
Jak prožívali tento den žáci naší školy? Čtěte a dozvíte se více!
1. stupeň
1.6. byl den oslav. V prvních minutách se školou ozval cvičný požární poplach a evakuace budovy, kterou děti zvládly už dobře proškoleným způsobem. Pak už žáky 1.st. čekalo vystoupení Děti dětem,ve kterém vystoupili žáci s vlastním programem ( písničky, básnička, karate, břišní tanec, vtipy, moderní tanec…) . Ve slavnostním průvodu městem šli kluci převlečení za holky a holky za kluky. Oslavy gradovaly na zmrzlinovém poháru, ve skákacím hradu a  na tolik oblíbené pouti i s odměnami. V jejím závěru do školního dvora vjeli hasiči, jejichž auto i techniku si mohli žáci dobře prohlédnout . Nikomu se nechtělo končit. Všem dětem přejeme jen to nejlepší.
2. stupeň

Na pondělí 1.6.2009 se všichni žáci naší školy těšili už od pátku. V pondělí se totiž neučilo, a do školy se tudíž šlo zvesela – žádné písemky, žádné zkoušení ani učení. Slavili jsme – jako každoročně - Den dětí. Žáci 2. stupně tentokrát trochu jinak než obvykle. Vyučující pro ně připravili zážitkové aktivity. Po absolvování požárního poplachu jsme se naladili zmrzlinovým pohárem, který nám připravily paní kuchařky z naší jídelny, a pak už jsme ve čtyřech různých skupinách vyrazili za dobrodružstvím. První skupina žáků si nejprve vyzkoušela hodinový trénink na trampolíně a pak se přesunula na Libereckou přehradu. Tady si všichni dokázali, že zvládnou jízdu na kajaku, i když někdo s nedobrovolnou koupelí. Druhá skupina zase překonávala strach na bobové dráze v Janově nad Nisou. I oni dokázali, že se jen tak něčeho nezaleknou. I poslední dvě skupiny prožily zajímavé dopoledne. Navštívily Den otevřených dveří v libereckých kasárnách, kde byla pro všechny příchozí připravena řada zajímavých soutěží, prohlídek objektu a techniky i předvádění umu našich vojáků. Po deštivém víkendu nás potěšilo i sluníčko, a tak v pěkném dnu si určitě všichni žáci přišli na své.
Fotogalerie - návštěva kasáren:
http://picasaweb.google.cz/zsbarvirska/Kasarny162009?authkey=Gv1sRgCMDX4cPsjoGaIA#