Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Velikonoční prázdniny a informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

Cyklokurz 2008

CYKLISTICKÝ KURZ ANEB „POŘÁD SE NĚCO DĚJE“ (J.Cimrman)
Tak tímto mottem můžeme charakterizovat dny 16.6.-19.6.2008. V uvedeném termínu se totiž konal cyklistický kurz 6. a 7.tříd. Složení bylo – až na známou výjimku – ryze mužské: 4 žáci ze 7.A, 9.žáků ze 6.A, pan učitel Radim Václav a – ona výjimka – paní učitelka Yvetta Šulcová ( která musí všechny muže účastníky pochválit, protože se chovali opravdu galantně, jak se na správné muže – bez ohledu na věk - sluší ).
Základním táborem nám byl po 4 dny sportovní areál Ráj – Srbsko v Českém ráji. A nutno podotknout, že jsme se měli opravdu jako v RÁJI.
Luxusní ubytování v chatkách pro 4-6 osob – v 1.patře 2 ložnice, v přízemí krásné sociální zařízení a hlavně obýváček s televizí( tu ocenili všichni kluci a sledovali ME ve fotbale ).
V areálu bylo mnoho možností pro večerní sport. vyžití: beach volejbal, badminton – oblíbené byly večerní turnaje, fotbal – ten nemohl u fotbalistů chybět, minigolf, vyhřívaný bazén atd.
Hlavní náplní však bylo KOLO. Okolí krásné, tras mnoho a pan učitel Václav vynalézavý v jejich plánování. A tak se jezdilo – vpředu pan učitel, vzadu paní učitelka – ráno i odpoledne – po silnici i terénem – ten uměl pan učitel zvláště vybrat – nejlepší byly trasy DO šíleného kopce, který zpestřil písčitý či pro změnu kamenitý terén- pak trasy ZE šíleného kopce ( terén či silnice ), anebo lesní ohrada, kterou se nedalo projet ( návrhy typu – přeneseme kola a projedeme – neprošly ). Ale zvládali všichni! Cesty nám zpříjemnily borůvky, nákupy suvenýrů na Kosti, koupání v Drhlenech i pondělní déšť, kdy jsme zmokli na kost. Odměnou nám bylo vynikající jídlo skvělého kuchaře, vstřícný a trpělivý personál areálu a hezké zážitky, na které nezapomeneme.
Vše se vydařilo i díky krásnému počasí. Přežili jsme všichni všechno( sportovci něco vydrží ) a těšíme se na další kurz.