Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Vilémov 2018

Pondělí:

Cesta proběhla bez komplikací,  trvala 70min( to jen pro informaci k návratu)

Po běžných formalitách jsme se vydali na svah za chalupou. Na tvrdém podkladu jsme zničili několik ježdíků, těla zůstala celá.

Po obědě jsme podnikli vysilující túru k horní stanici lanovky v areálu Studenov, což je asi v 930m n.m. Nedbali jsme protestů, jež nás doprovázely značnou část cesty a všichni jsme se zdárně k vrcholu vyškrábali. Cesta byla plná nástrah a utrpení( 3km). Výhled na celou Rokytnici stál za námahu. Námraza na stromech a krásný prašánek mnohé zaskočil.

Chutná a vydatná krmě však usmířila i největší lenochy. Z mnohých úst svorně zněla pochvala na nejlepší květákovou polévku v jejich životě. Další části menu: domácí bramborové knedlíky, vepřové maso, špenát. Večeře: Párek a bramborová kaše.

Ani hlava nepřišla zkrátka. Výuka proběhla krátce, leč úderně. Dnes ČJ a čtení. Po večeři přišla na řadu první část "pub kvízu"s Irčou.

( Bez obav, jedná se o vědomostní soutěž v týmech)

Úterý:

Proloupli jsme zrak a vyhlédli z okna...SNÍH! Plno sněhu! A padá a padá!

Nálada mužstva se rapidně vzedmula. ( Ne snad, že by byla pokleslá...) A tak začala naše sněhová anabáze. Zahrajte si hru Poznej rozdíl( fotky včera a dnes). Dopoledne jsme pohladili svah boby a odpoledne proběhla velká lyžařská výuka. Irča prováděla základní výcvik začátečníků a postupně přesouvala účastníky do vyššího "levelu"na vlek, kde jsem se jich ujala já a parta dětských lektorů. Zítra se na opravdový svah přesunou určitě všichni.

Mám pocit, že stále jen jíme. Posuďte sami:

Snídaně- loupáky, kakao nebo čaj, svačina- domácí perník, jogurt, oběd- bramborová polévka, kuřecí řízek, brambor, okurka, svačina- chléb s tvarohovou pomazánkou, zelenina, vařené vejce, večeře- špagety s mletým masem.

Výuka: zeměpis, přírodověda, čtení

Po večeři další část soutěže v týmech.

Středa:

Stále padá! Paráda! Tolik prašánku jsme již dlouho neužili.

Takže lyžujeme a lyžujeme. Odpoledne již jezdili celou sjezdovku všichni. Irča je nejenon skvělý instruktor, ale i taktik. Výborní lyžaři začili vymýšlet způsob sjezdu se sebedestruktivními dopady. Proto je pověřila funkcí. Ustanovila je vedoucími družstev a počastovala je krátkým školením lyžařských instruktorů. Šikovní chlapci záhy pochopili základy metodiky a zdatně vedli svá družstva ke zlepšování stylu jízdy. Sama se plně věnovala pilováním obloučků se třemi děvčaty. Moje úloha byla kontrolní,poradní a pomocná. Po večeři jsme nezaháleli a na osvěleném svahu řádili na bobech.

Výuka: AJ, M

Výkrmna: snídaně- pečivo, sýry, paštika, zelenina, svačina- chléb se salámem, mandarinka, oběd- hrášková polévka, hovězí maso, rajská omáčka, těstoviny, svačina- chléb ve vajíčku, zelenina, večeře- buchtičky s krémem

Čtvrtek

Žádná změna. Stále sněží.

Ráno jsme vyndali lopatky a snažili se vyhloubit v hromadě sněhu iglú. Pak pokračoval lyžařský výcvik. Odpoledne jsme zúročili nabyté dovednosti v závěrečném slalomu a dalších soutěžích. Zdatní lyžaři si připravili exhibici, neboli show.

Celý náš pobyt  zhodnotíme během slavnostního galavečera, dojde i na odměny a možná i tanec. 

Snídaně- rohlík se šunkou, svačina- puding, oběd- kuřecí vývar, kuře na paprice, knedlík, svačina- jablko, obložený chléb, večeře- rizoto

Foto na Rajčeti http://ctyrlistek22.rajce.idnes.cz/