Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Velikonoční prázdniny a informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

Anifilm - Čarodějův učeň 6.10.2020

V úterý 6. 10. 2020 odstartoval v Liberci mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm. Dnes se jedná už o zavedený festival; první ročník proběhl v roce 2010. Až do loňského roku probíhalo veškeré promítání i doprovodné akce v Třeboni, letos je Anifilm poprvé v Liberci. Kromě odpoledního programu nabídli organizátoři i dopolední projekce, ty byly určeny zejména pro školy. 

Naše třída hned první den festivalu zhlédla film Čarodějův učeň. Tato pohádka vychází z lužickosrbské pověsti o Krabatovi, chudém sirotkovi, který se vyučí nejen řemeslu mlynářskému, ale i čarodějnictví. Knižní předlohu napsal Otfried Preussler, liberecký rodák s německými kořeny, a o velmi zdařilou animaci se postaral Karel Zeman, oceňovaný režisér. Ač se jedná o starší film (1977), třída si Čarodějova učně užila.