Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Ztracený deník profesora z Essexu

Ke konci března jsme po delší době vyrazili na čtenářskou lekci do Krajské knihovny v Liberci. Program Tajný deník profesora z Essexu byl inspirován stejnojmennou knížkou, kterou by možná většina čtenářů v regálu přehlédla: knížka je úzká a menšího formátu, zato ale obsahově velmi zajímavá.

Žáci v této čtenářské lekci sledovali stopu profesora z Essexu, ztroskotaného na opuštěném ostrově plném podivných tvorů. Žáci vymýšleli nové druhy zvířat, pojmenovávali je, popisovali a kreslili. Další aktivita již pracovala s ukázkami z knihy: úkolem bylo napsat rozhovor s panem profesorem nebo připravit infomační tabulku k výběhu v zoo.

Většině třídy se zvolený program líbil, a tak mě těší, že jsem se výběrem programu „trefila“. Sedmáci byli parádní, pilně pracovali a celkem i aktivně spolupracovali s paní knihovnicí. Moc všechny za dnešní návštěvu knihovny chválím! :-)