Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

PROJEKTOVÝ DEN - BUĎ KAMARÁD

V pátek nás čekal projekt o kamarádství. V první hodině jsme si povídali o své náladě s kartami náladovníku. Také jsme si zahráli několik her, kde jsme se mohli lépe poznat a zjistit, že máme i mnoho společného.

Ve druhé hodině jsme si v různých dvojicích povídali o tom, která místa, lidi, činnosti nás činí šťastnými a jak můžeme někoho potěšit i my. Vše jsme zapsali do kreslené květiny. Dále jsme na malé barevné lístečky nechali napsat své kamarády ze třídy nějakou naši dobrou vlastnost nebo silnou kladnou stránku. Každý si mohl vybrat, od koho chce mít lísteček napsaný.

Ve třetí hodině si každý vytvářel z nasbíraného materiálu plakát - svůj profil. Na konec stránky jsme přidali ještě pomocnou ruku, ve které byly napsané rady lidem okolo, jak nám samotným mohou nejlépe pomoci, když je to třeba.

Ve čtvrté hodině jsme šli do tělocvičny a vyzkoušeli jsme si, jak je SPOLUPRÁCE NEJEN PŘI HRANÍ DŮLEŽITÁ. Dívčí a klučičí tým musel otočit prostěradlo, na kterém stála celá skupina a nikdo nesměl stoupnout na zem. Obě skupiny také musely přejít proti sobě po mostě přes propast (lano) a vzájemně se PODRŽET, aby nikdo nespadl. To bylo obzvlášť těžké.Den jsme si společně užili a víme, že mít dobré vztahy ve třídě je veledůležité.